شماره تماس 07136474110

ورود / ثبت نام

نحوه اندازه گیری اکسیژن خون در اپل واچ

آموزش

اپل واچ چطور اکسیژن خون ما را اندازه می‌گیرد؟

اپل واچ طی سال‌های اخیر، آنچنان پیشرفت کرده است که دیگر نمی‌توان گفت با یک ساعت هوشمند ساده طرفیم! ساعتی که تنها به درد چک کردن اعلانات گوشی یا پخش موسیقی به هنگام ورزش می‌خورد. این ساعت هوشمند، به دستگاهی تمام و عیار تبدیل شده که می‌تواند تمام اطلاعات سلامتی شما را پایش کند. و باید بگوییم که خیلی هم دقیق این کار را می‌کند.

اگر اپل واچ نسل ششم را دارید، همین الان تمام چیزی که اپل می‌توانسته در اختیار شما قرار دهد را روی مچ خود دارید. از جمله سنسور اندازه گیری اکسیژن خون که در بین ساعت‌ها و دستبندهای هوشمند، ویژگی جدیدی به حساب می‌آید! چیزی که برای اولین بار بر روی ساعت‌های اپل می‌بینیم. اما چه چیزی راجع به محاسبه اکسیژن خون، این ویژگی را خاص کرده است؟ چطور باید روی اپل واچ خود از این ویژگی استفاده کنیم؟ در این مقاله به تمام سوالاتی که در رابطه با اپل واچ و میزان اکسیژن خون دارید، پاسخ خواهیم داد.

اکسیژن خون چیست؟

قبل از اینکه به سراغ نحوه سنجش اکسیژن خون توسط اپل واچ برویم،  بهتر است ببینیم که اکسیژن خون چیست و داشتن اطلاعات درباره آن چه کمکی به ما می‌کند. در ساده ترین حالت، اکسیژن خون،به مقدار اکسیژنی گفته می‌شود که توسط گلبول‌های قرمز بدن شما حمل می‌شوند.

اکسیژن سوخت اصلی بدن ما است و برای زنده ماندن و انجام فعالیت‌های روزمره خود به آن نیاز داریم. اگر بدن در به دست آوردن اکسیژن مورد نیاز خود به مشکل بخورد، سطخ اکسیژن خون پایین می‌آید و بدن کم کم به سمت خاموشی کامل می‌رود! البته موارد خفیف تنها باعث بی حالی، خستگی و غش می‌شوند.

نحوه اندازه گیری اکسیژن خون در اپل واچ

چه چیزهایی باعث کاهش میزان اکسیژن در خون می‌شود؟

خیلی چیزها می‌توانند باعث کاهش میزان اکسیژن خون شوند. بیماری‌هایی مثل آسم، حساسیت‌ها و ویروس‌هایی مثل کرونا، می‌توانند اثر زیادی بر روی سطح اکسیژن خون ما داشته باشند. این بیماری‌ها با کاهش میزان اکسیژن خون، مشکلات زیادی را ایجاد می‌کنند. مثلا ویروس کرونا که همه می‌شناسیم با درگیر کردن ریه بیمار، باعث کاهش میزان اکسیژن دریافتی و در خطر قرار گرفتن جان افراد می‌شود.

یکی دیگر از مسائلی که می‌تواند باعث کاهش اکسیژن خون شود، رفتن به قله کوه‌هاست! به دلیل کاهش اتمسفر در بلندی‌ها، اکسیژن خون کم می‌شود. در این حالت‌ها فرد ممکن است دچار سرگیجه، تهوع و یا سر درد شود. چیزی که خیلی کم رخ می‌دهد، افزایش مقدار اکسیژن خون از حد نرمال است که معمولا تنها در حالتی که از کپسول‌‌های اکسیژن استفاده کنید رخ می‌دهد.

چطور از اطلاعات دخیره شده در برنامه اپل واچ استفاده کنیم؟

در حال حاضر، اپل به شما اجازه می‌دهد تا در لحظه میزان اکسیژن خون خود را اندازه بگیرید و آن را در طول شبانه روز زیر نظر بگیرید. اپل ادعا می‌کند که اطلاعات به دست آمده توسط سنسور اکسیژن سنج اپل واچ تنها برای اهداف ورزشی قابل استفاده است. در نتیجه داشتن چنین ساعتی، برای افرادی که در پی خریدن دستگاه اکسیژن سنج بودند عملا کارایی ندارد. البته فعلا!

اما منظوراپل از اهداف ورزشی چیست؟ اپل جواب این سوال را نداده، پس جواب این سوال کاملا به هدف ما از خرید این ساعت بستگی دارد. یکی از راه‌هایی که می‌توان از اکسیژن سنج اپل واچ در جهت اهداف ورزشی استفاده کرد، انجام ورزش‌های مختلف و بررسی میزان اکسیژن خون خود به هنگام انجام هر کدام از این ورزش‌ها است.

در حالت کلی می‌توان گفت که این اطلاعات، برای کاربران عادی یا حتی ورزشکاران معمولی هم کاربرد خاصی ندارد. چرا که ساعت به هنگام فعالیت به شما اخطار نمی‌دهد که اکسیژن خون شما کم شده یا خیلی زیاد شده است!

میزان اکسیژن خون در حالت طبیعی چقدر است؟

مثل همه ساعت‌ها و مچ بندهای هوشمند بازار که میزان اکسیژن خون را به درصد نشان می‌دهند؛ اپل واچ هم درصد اکسیژن خون را به شما نشان می‌دهد. همانطور که سازمان جهانی بهداشت و خود اپل اعلام کرده‌اند میزان اکسیژن خون در حالت طبیعی باید چیزی بین 95 تا 100 درصد باشد. هر درصدی پایین‌تر از 95 درصد می‌تواند نشانه مشکل یا بیماری خاصی باشد. البته اپل تاکید گرده است که نمی‌توان از حسگرها و مقادیر اندازه گیری شده اپل واچ برای مقاصد پزشکی استفاده کنید. پس اگر عددی پایین‌تر از 95 دیدید، استرس نگرید!

کدام مدل‌های اپل واچ قادر به اندازه‌ گیری اکسیژن خون هستند؟

در حال حاظر تنها اپل واچ 6 از قابلیت بررسی میزان اکسیژن خون برخوردار است. اما می‌توانید مطمئن باشید که این قابلیت را در سری 7 و یا حتی نسخه SE این ساعت محبوب خواهیم دادید. قابلیت اندازه گیری اکسیژن اپل واچ محدود به مناطق خاصی در جهان است و اپل تاکید دارد که این قابلیت برای افراد بالای 18 سال، طراحی شده است.

[blockquote author=””]خرید اپل واچ سری 6[/blockquote]

اپل واچ چطور میزان اکسیژن خون را اندازه می‌گیرد؟

تکنولوژی که اپل واچ را قادر به اندازه گیری اکسیژن موجود در خون می‌کند، با سنسور شمارش قلب یکی شده است! و بله درست حدس زدید؛ دقیقا مانند سنسور شمارش ضربان قلب، این سنسور هم با نور کار می‌کند. وقتی زمان اندازه گیری اکسیژن خون باشد، سنسور به رنگ سبز و قرمز در می‌آید و نور مادون قرمزی را به رگ‌های مچ دست شما می‌تاباند. نور به رگ‌های شما می‌رسد و در نهایت دیودهای نوری که نور را به الکتریسیته تبدیل می‌کنند، میزان نوری که از رگ‌های شما به ساعت منعکس شده را، اندازه می‌گیرند.

اطلاعات به دست آمده در الگوریتم اپل واچ برای محاسبه میزان اکسیژن خون قرار می‌گیرند و با توجه به رنگ خون، میزان اکسیژن آن مشخص می‌شود. چرا که گلبول‌های قرمز رنگی که روشن‌تر هستند، اکسیژن بیشتری را نسبت به گلبول‌های قرمز تیره با خود حمل می‌کنند. پس الگوریتم اپل واچ برای اندازگیری دقیق، در واقع رنگ گلبوب‌های قرمز شما را بررسی می‌کند!

نحوه اندازه گیری اکسیژن خون در اپل واچ

چطور میزان اکسیژن خون خود را بر روی اپل واچ اندازه بگیریم؟

اولین چیزی که باید به آن دقت کنید، این است که اپل واچ شما از آخرین نسخه Watch-OS بهره می‌برد و از گوشی iPhone 6s یا مدل‌های بالاتر که سیستم عامل آنها IOS14 است استفاده می‌کنید. در مرحله بعد به نرم‌افزار ساعت خود روی گوشی آیفونتان بروید و بخش My Watch را پیدا کنید. صفحه را پایین بکشید  و نرم‌افزار Blood Oxygen را باز کنید. از این بخش می‌توانید ویژگی محاسبه میزان اکسیژن خون را فعال کنید.

شما همچنین می‌توانید گزینه زیر نظر گرفتن میزان اکسیژن خونتان به هنگام خواب را فعال کنید. اگر هم حس می‌کنید نور سنسورها شما را در خواب اذیت می‌کنند، می‌توانید این ویژگی را در همین بخش غیر فعال کنید.

حالا به اپل واچ خود برگردید؛ بخش محاسبه اکسیژن خون را باید بتوانید در منو پیدا کنید. به این دلیل که اولین دفعه است که اکسیژن خون خود را حساب می‌کنید، دستگاه شما را راهنمایی می‌کند تا محاسبات دقیق‌تری داشته باشید. پس ساعت را روی بخش استخوانی مچ خود ببندید و کمی سفت کنید؛ البته نه به شکلی که دستتان کبود شود! حالا کلید را بزنید و 15 ثانیه صبر کنید تا نتایج به درصد روی نمایشگر اپل واچ شما ظاهر شوند.

تاریخچه اندازه گیری‌های اکسیژن خون را کجا پبدا کنیم؟

اگر بخواهید نگاهی به مقدار اکسیژن خون خود در زمان‌های مختلف بیاندازید، برنامه Apple Health را روی گوشی خود باز کنید. درون برنامه تبی به نام Vitals پیدا می‌کنید؛ آن را باز کنید. اگر قبلا اکسیژن خون خود را اندازه گرفته باشید یا به هنگام خواب، محاسبه‌گر میزان اکسیژن روشن بوده باشد، می‌توانید اطلاعات خود را در این بخش پیدا کنید.

نحوه اندازه گیری اکسیژن خون در اپل واچ

محاسبات اپل واچ چقدر دقیق است؟

خیلی خوب است که چنین ویژگی‌های را روی ساعت‌های هوشمند اپل می‌بینیم؛ اما این اطلاعات تا چه حد قابل اطمینان هستند؟ با توجه به عملکرد سنسور محاسبه میزان اکسیژن، که کاملا شبیه به سنسور ضربان قلب است؛ با همان اشتباهات و اشکالات قدیمی در این سنسور هم رو به رو هستیم.

البته اپل نکاتی را برای محاسبه دقیق‌تر سنسورها ذکر کرده است. نکاتی مانند نداشتن تتو، یا قرار نگرفتن در معرض هوای خیلی سرد! این را هم فراموش نکنید که اگر دستتان را هنگامی که اپل واچ در حال محاسبه است زیاد تکان دهید، باعث می‌شوید عملکرد دستگاه مختل شود و ارقام غیر دقیقی را به شما نشان دهد.

[blockquote author=””]خرید انواع اپل واچ[/blockquote]

کلام آخر

اپل واچ با قیمت بالایی که نسبت به دیگر ساعت‌های هوشمند موجود در بازار دارد، دیر به این نتیجه رسید که به سنسور محاسبه میزان اکسیژن خون نیز نیاز دارد. این حرف ما به این دلیل نیست که این سنسور کارایی بالایی دارد؛ به این دلیل است که این سنسور به یکی از سنسورهای اولیه در ساعت‌ها و مچ بندهای هوشمند بدل شده بود و نبودش روی ساعت‌های اپل به صورت کامل حس می‌شد. در نهایت می‌توان گفت داشتن این سنسور خالی از لطف نیست؛ این سنسور مزیتی برای ورزشکاران حرفه‌ای محسوب می‌شود و حتی ممکن است در آینده اپل با آپدیت‌هایی، استفاده‌های پزشکی از این دستگاه را نیز ممکن کند.

  1. صابری

    در ایران نوار قلب ecg و اکسیژن خون کار نمی کند و هیچ کارایی ندارد

ارسال نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+افزودن

    +افزودن