شماره تماس 07136474110

ورود / ثبت نام
جارو رباتیک چگونه کار می کند و آیا آن را بخریم؟

جارو رباتیک چگونه کار می کند و آیا آن را بخریم؟

راهنما خرید

آیا وقت آزاد زیادی ندارید و همیشه برای تمیز کردن خانه و محل کارتان وقت کم می‌آورید؟ خب جارو برقی‌های رباتیک دقیقا برای امثال شما اختراع شده‌اند. این جاروها به صورت خودکفا و بدون اینکه مجبور باشید کاری انجام دهید، خودشان خانه را از گرد و خاک و آلودگی تمیز می‌کنند. از آنجایی که این تکنولوژی، تقریبا جدید است و هنوز جا نیفتاده است، شاید دوست داشته باشید که بدانید این دستگاه‌ها چطور کار می‌کنند و آیا به اندازه‌ای قابل اعتماد هستند که بتوانید خانه‌تان را در اختیار آن‌ها قرار بدهید و بدون نگرانی از بروز هر حادثه‌ای خانه را ترک کنید؟

به نظر من جاور کردن یک خانه را می‌توان در لیست خسته کننده‌ترین کارهای دنیا قرار داد. اما خب با توجه به اینکه تمیز نگه داشتن خانه برای حفظ بهداشت جسمی و روانی افراد مهم است، چاره نیست و باید این کار را منظم و به صورت روتین انجام دهید. جارو برقی های رباتیک به عنوان جزئی از یک خانه هوشمند این مهم را بر عهده گرفته و بار مسئولیت‌های شما را سبک‌تر می‌کنند.

جارو برقی‌های رباتیک طی چند سال گذشته محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند و طبق آمارهایی از یک شرکت آمریکایی، حدود 11 درصد از ساکنان این کشور جارو برقی‌های هوشمند را خریداری کرده‌اند. این جاروها علاوه بر تمیز کردن کف به طور خودکار دارای لیزر هستند و در بعضی از موارد یک دوربین داخلی هم دارند که در قسمت زیرین و جلویی برای متوقف کردن آ‌نها در مقابل مبلمان و سایر اشیا قرار داده شده است.

آن‌ها می‌توانند ارتفاع را تشخیص داده و از سقوط جلوگیری کنند. پس شاهد افتادن آن‌ها از پله‌ها نخواهید بود. بعضی از جاروهای رباتیک مخزن آب هم دارند و علاوه بر جارو کردن زمین را هم تی می‌کشند.

با استفاده از باتری های قابل شارژ این جاروهای رباتیک معمولا می‌توانند کارشان را در یک جلسه تمام کنند و در صورتی که باتری در نیمه کار تمام شد، جارو به صورت خودکار به سمت داک شارژ بازگشته و بعد از پر شدن باتری، دوباره به کارش ادامه می‌دهد. با این اوصاف حتی لازم نیست خودتان نگران شارژ کردن آن‌ها باشید چرا که جاروهای رباتیک خودکفا هستند و تمام کارهایشان را خودشان انجام می‌دهند.

https://www.hitel.ir/wp-content/uploads/2021/02/Mi-Robot-Mop-Essential-11.jpg

جاروهای رباتیک چطور کار می‌کنند؟

زمانی که نوبت به جمع آوری گرد و غبار از روی فرش‌ها و کف خانه می‌رسد، این جاروبرقی‌ها عملکردی مشابه جاروهای بزرگ‌تر دارند. آن‌ها از یک سری برس و در برخی از موارد از یک نوار برس چرخان برای جمع آوری گرد و غبار و کشیدن آن‌ها به داخل استفاده می‌کنند.

این گرد و غبار معمولا قبل از اینکه به مخزن اصلی برسد، از یک یا چند فیلتر رد می‌شود تا جارو هیچ نشتی از گرد و غبار ریز نداشته باشد. برخی از جاروهای رباتیک باید به صورت دستی خالی شوند. این درحالی است که در برخی از مدل‌ها این کار هم به صورت اتوماتیک انجام می‌شود و جارو بعد از بازگشت به داک شارژ خودش عملکرد تخلیه مخزن را انجام می‌دهد. آن‌ها محتویات مخزن را در یک سطل بزرگ‌تر تخلیه می‌کنند. بنابراین می‌توانید تا مدت‌ها جارو کردن خانه و تمیز کردن آن را به خود جارو بسپارید و خودتان دغدغه‌ای نداشته باشید.

بیشتر جارو برقی های رباتیک طرح دایره‌ای دارند تا بتواند گوشه‌های اتاق را هم تمیز کنند. در اطراف جارو هم تعداد برس کوچک‌تر وجود دارد که قادرند به واسطه ان‌ها گرد و غبار را از اطراف جارو به بهترین شکل ممکن جمع آوری کنند.

جاروهای رباتیک برای مسیریابی عملکرد مختلفی دارند. در برخی از مدل‌های گران قیمت این جاروها، لیزرهای مادون قرمز برای ارزیابی اندازه و شکل یک اتاق قرار گرفته است درحالی که مدل‌های ارزان‌‌تر تنها به نوارهای مرزی فیزیکی متکی هستند که باید روی زمین قرار بگیرند تا جارو بتواند یک منطقه خاص را تمیز کند.

از هر کدام از این متدها که استفاده شود، کار جارو رباتیک این است که در اطراف اتاق حرکت کرده و یک الگوی منطقی برای تمیز کردن اتاق پیدا کند و مطمئن شود که هر اینچ از اتاق کاملا تمیز می‌شود.

جارو برقی‌های رباتیک دارای سنسورهایی هستند که به واسطه آن‌ها می‌توانند کفپوش‌های مختلف را تشخیص داده و آن‌ها را شناسایی کنند. آن‌ها فرق فرش را با سرامیک یا موکت تشخیص می‌دهند و برای هر کدام برنامه‌های نظافتی متفاوتی دارند. البته شما هم می‌توانید برنامه‌های جارو را شخصی سازی کرده و تغییراتی در ان‌ها ایجاد کنید که مثلا سطوح سخت یا فرش ها با عملکرد متفاوتی از هم تمیز شوند.

خیلی از جارو برقی‌های رباتیک به دستیار صوتی مانند آمازون الکسا یا دستیار صوتی گوگل یا سیری مجهز شده‌اند که به واسطه آن‌ها می‌توانید از صدای خودتان برای کنترل کردن جارو استفاده کنید.

همانطور که قبلا هم گفتیم، جاروهای رباتیک دارای باتری‌های قابل شارژ هستند که بسته به کاری که انجام می‌دهند، 1 تا 3 ساعت طول عمر دارند. تمام جاروها در صورت نیاز به شارژ مجدد به شما هشدار می‌دهند و برخی از آن‌ها می‌توانند به طور خودکار به داک شارژ برگردند. شارژ جاروهای رباتیک معمولا 5 تا 7 ساعت طول می‌کشد.

https://www.hitel.ir/wp-content/uploads/2022/07/robotic-vacuum-3.jpg

سنسورها

جاروها برای عملکرد خودکفا و اجرایی کردن وظایفی که بر عهده دارند، به سنسورها متکی هستند. جاروهای رباتیک هر کدام به نسبت وظایفی که دارند، حاوی سنسورهای مختلفی هستند.

سنسورهای نقشه کشی: جارو برقی‌های رباتیک معمولا یک مجموعه سنسور در خود دارند که سنسورهای رو به پایین کار شناسایی موانع را بر عهده دارند. مدل‌های گران قیمت‌تر علاوه بر سنسورهای رو به پایین سنسورهای رو به جلو هم دارند تا بتوانند نقشه اتاق را ترسیم کنند و موانع و مثلا مبلمان را شناسایی کرده و آن‌ها را دور بزنند.

سنسورهای ارتفاع سنج: جاروهای رباتیک یک مجموعه از سنسورهای ارتفاع سنج هم دارند تا در صورتی که با پله برخورد کردند، بتوانند آن را دور بزنند و سقوط نکنند. این سنسورها کمک می کنند تا جارو رباتیک از خطر در امان مانده احتمال آسیب دیدن آن به صفر برسد.

سنسورهای تشخیص مانع: کار این سنسورها این است که موانع را شناسایی کرده و آن‌ها را دور بزنند. به این ترتیب حتی اگر چیزی سر راه جارو رباتیک وجود داشته باشد، جارو تا فاصله چند میلی متری آن را تمیز کرده و بعد آن را دور می‌زند. وجود این سنسورها در جارو کمک می‌کنند تا اولا جاروها پشت موانع گیر نکنند و دوما تا نزدیکی موانع مانند مبلمان یا وسایل خانه کاملا تمیز شوند. برای اینکه جارو کارش را به بهترین نحو انجام بدهد بهتر است قبل از شروع تمام وسایل اضافه را از زمین جمع آوری کنید چرا که در صورتی که وسیله‌ای مانند اسباب بازی‌ها یا ظروف روی زمین باشند، جارو نمی‌تواند زیر آن‌ها را تمیز کند و تنها می تواند تا نزدیکی آن‌ها پیش می‌رود. به این ترتیب زیر این وسایل کثیف می‌ماند.

سنسورهای تشخیص فرش: می‌دانید که سطوح مختلف نیاز به مکش‌های مختلفی هم دارد. سطوحی مانند سرامیک مکش کمتری لازم دارند. تمیز کردن گرد و غبار از بین تار و پود فرش ها به مکش بیشتری نیاز دارد. به همین خاطر جاروهای رباتیک از سنسورهای تشخیص فرش بهره‌مند شده‌اند تا به واسطه آن‌ها سطوح متفاوت را شناسایی کرده و به طور خودکار میزان مکش را برای هر سطح تنظیم کنند.

سنسورهای تشخیص گرد و غبار: این سنسورها کارشان شناسایی گرد و غبار و تنظیم مکش است به طوری که بتوانند کوچک‌ترین میزان آلودگی و اضافات را از روی سطوح تمیز کنند. این سنسورها در واقع اندازه عناصری که به داخل مکیده می‌شوند را می‌سنجند و به این ترتیب وسایلی که در خانه اندازه بزرگی دارند را جارو نمی‌کنند و شاهد جارو شدن وسایل مورد استفاده‌تان نخواهید بود. البته باز هم یادآوری می‌کنیم که شما قبل از شروع به  کار جارو باید تمام وسایل اضافی مانند کابل ها، وسایل کوچک و هر چیز اضافه‌ای به جز مبلمان را از روی زمین بردارید تا جارو بتواند بدون مزاحمت کارش را انجام دهد. بهتر است وسایلی که ممکن است در غلتک‌ها گیر کنند و در روند کار جارو اختلال ایجاد کنند را هم جمع آوری کنید.

https://www.hitel.ir/wp-content/uploads/2022/01/Roborock-S7-16.jpg

کنترل از راه دور

یکی دیگر از قابلیت‌های موجود در جاروبرقی‌های رباتیک که لذت استفاده از آن‌ها را دو چندان کرده است، قابلیت کنترل از راه دور است. معمولا این جاروها اپلیکیشن مخصوصی دارند که کافی است آن را روی گوشی نصب کنید تا کارهایی مانند مشاهده میزان سطح باتری، استفاده از برنامه‌های نظافتی و مشاهده وضعیت ربات را با گوشی انجام دهید. هر چه ربات باهوش‌تر باشد و از تکنولوژی پیشرفته‌تری استفاده کند، کنترل از راه دور هم در آن پیشرفته‌تر است. یکی دیگر از قابلیت‌هایی که برای کنترل از راه دور جارو برقی‌های رباتیک وجود دارد، امکان استفاده از دستیار صوتی است که به واسطه آن می‌توانید جاروها را با دستورات صوتی هدایت کنید.

البته مدل‌های ساده‌تر را تنها می‌توان با خود ربات برنامه ریزی کرد و عموما قابلیت سینک شدن به گوشی هوشمند را ندارند. به طور کلی هر چه جارو هوشمندتر باشد، بهتر است چرا که قیمت این فناوری نسبت به خدمات کاهش پیدا می‌کند و نه تنها عملکرد تمیز کردن ساده‌تر را ارائه می‌دهد که گزینه‌های بیشتری هم برای تمیز کردن کل طبقه ارائه می‌دهد.

https://www.hitel.ir/wp-content/uploads/2022/07/robotic-vacuum-4.jpg

یک آپشن اضافه برای جارو برقی‌های زمین شور

جارو برقی های رباتیک با هدف ساده‌تر کردن زندگی برای افراد پر مشغله طراحی شده‌اند و سعی دارند تمام خدماتی که مورد نیاز این افراد است را ارائه بدهند. یکی از این خدمات تمیز کردن زمین است. جارو برقی های رباتیک دارای مخزن‌های آب و طی‌های اتوماتیک هستند که به واسطه آن می‌توانند زمین را کاملا تمیز کرده و با اسپری کردن آب به سطوح و به کار انداختن تی‌ها سطوح را تمیز کنند. در این جارو برقی‌ها یک مخزن کوچک آب وجود دارد که آب را به طرفین اسپری می‌کند و یک پد از جنس پارچه‌های مایکروفایبر یا متریال مناسب دیگر دارد که کار تمیز کردن سطوح را بر عهده دارند. در مدل‌های پیشرفته‌تر مخزن آب هم به طور اتوماتیک در داک شارژ پر می‌شود تنها کافی است که یک مخزن بزرگ‌تر برای مراجعه جارو به سمت آن در داک قرار بگیرد و مدام شارژ شود.

https://www.hitel.ir/wp-content/uploads/2022/07/robotic-vacuum-2.jpg

محدودیت‌های جارو برقی‌های رباتیک

همانطور که در ابتدای این مقاله عنوان کردیم، در این مطلب قصد داریم به پاسخ این سوال برسیم که آیا خریدن جارو برقی ها با تمام امکاناتی که دارند، ارزشش را دارد و آیا می‌توانند به خوبی از پس وظایفی که بر عهده آنها می‌گذارید، بر بیایند یا خیر؟

جارو برقی‌های رباتیک قبل از اینکه به هدف داشتن یک خانه همیشه تمیز و بدون زحمت برسند، باید چند مانع را پشت سر بگذارند.

اولین محدودیتی که این جاروها دارند عملکرد ضعیف‌شان در تمیز کردن گوشه‌ها و قسمت‌هایی است که دسترسی به آن‌ها راحت نیست. بخش‌هایی مانند زیر مبلمان یا گوشه‌های خانه معمولا حتی بعد از اتمام کار این جارو ها هنوز کثیف هستند و رد گرد و غبار و زباله‌ها از روی آن‌ها تمیز نشده است. هر چند برخی از جاروهای NEATO  طراحی مربعی دارند تا گوشه‌ها هم به خوبی تمیز شوند، اما باز هم اشکالاتی در روند کارشان وجود دارد.

محدودیت دوم این است که با اینکه مدام از حسگرها و سنسورهای پیشرفته مانند سنسورهای تشخیص ارتفاع یا مانع در جاروهای رباتیک استفاده می‌شود، اما باز هم این جاروها اشیا ریز را درون خودشان می‌مکند. به همین خاطر است که باید قبل از شروع به کار این جاروها، وسایل کوچک مانند کابل‌ها یا نخ‌ها و وسایلی که ممکن است در برس‌ها و غلتک‌های ان‌ها گیر کنند، مانند لباس ها را جمع آوری کنید.

سوما جاروها ابعاد و طراحی کوچکی دارند تا بتوانند به سادگی به تمام سطوح راه پیدا کرده و آن‌ها را تمیز کنند. همین طراحی باعث شده است که مخزنی که در آن‌ها به کار رفته است هم اندازه کوچکی داشته باشد. خیلی زود پر شود و شما خیلی زود مجبور به تخلیه مجدد آن بشوید. پس جاروهای رباتیک از این نظر اصلا نزدیک به جاروبرقی‌های قدیمی نیستند و خیلی زود به خاطر پر شدن مخزن، کارشان را متوقف می‌کنند. اما اگر بخواهید قابلیت تخلیه خودکار هم در دسترس‌تان باشد، باید حداقل تا بیش از 800 دلار هزینه کنید.

 

آیا جاروهای رباتیک ارزش هزینه بالایی که برای خرید آن‌ها صرف می‌شوند را دارند؟

در کل جاروهای برقی رباتیک قیمت بالاتری نسبت به جاروهای سیمی معمولی دارند چرا که برای استفاده از ان‌ها نیازی نیست خودتان کاری انجام دهید و کافی است همه چیز را به آن‌ها بسپارید. اما این جاروها مکش کمتری داشته و عملکرد تمیز کردن خانه را هم به طور ناقص انجام می‌دهند و در کنار ان ها احتمالا مجبور باشید از جاروبرقی‌های سیمی معمولی هم استفاده کنید. درواقع می‌توان گفت که جاروبرقی های رباتیک برای یک تمیز کاری سطحی و بدون زحمت مناسب هستند اما هر چند وقت یک بار باید خودتان ست به کار شده و خانه را با جاروبرقی‌های معمولی هم تمیز کاری کنید. در صورتی که خانه‌تان دوبلکس اسی تا پله‌هایی دارید که باید تمیز شوند، جارو رباتیک هیچ کمکی به شما نخواهد کرد.

https://www.hitel.ir/wp-content/uploads/2022/07/robotic-vacuum-1.jpg

جارو برقی‌های رباتیک چه تفاوتی با جاروهای سنتی دارند؟

مکش و تمیز کاری

قدرت: جاروبرقی‌های رباتیک از نظر قدرت مکش و تمیز کاری عملکردی مانند جاروهای سنتی دارند و می توانند به خوبی همین جاروها گرد و غبار و زباله‌ها را از روی سطوح و فرش ها تمیز کنند.

صدا: جاروهای رباتیک صدای بلندتری نسبت به جاروهای سنتی ندارند اما عملکرد کندتری دارند و ترجیح می‌دهند فضا را در مدت زمان بیشتری تمیز کنند.

قیمت: جاروبرقی‌های رباتیک همانطور که گفتیم، قیمت بسیار بیشتری نسبت به جاروهای سنتی دارند. این هزینه به خاطر عملکرد خودکار جارو پرداخت می‌شود.

شما می‌توانید برای مشاهده انواع مدل ها و خرید جارو رباتیک به فروشگاه هایتل مراجعه کنید. قیمت جارو رباتیک در هایتل به دلیل واردات مستقیم از شرکت ها ارزانتر از دیگر فروشگاه ها است.

جاروبرقی‌های رباتیک چطور از تمیز شدن تمام خانه مطمئن می‌شوند؟

بیشتر جارو برقی‌ها یک یا دو برس چرخان دارند که با یک برس چرخشی جفت شده و با هم کار می‌کنند تا تمام زباله‌ها را به داخل بکشند وسپس آن‌ها را به سمت مکانیسم خلا هدایت کنند تا بعد از آن به سمت مخزن زباله بروند. این جاروها تمام وچیزهایی که به داخل کشیده می‌شوند را به سمت یک محفظه قابل جا به جایی هدایت می‌کنند که این محفظه همان محفظه‌ای است که باید هر هفته یا چند روز یک بار تخلیه شود.

ارسال نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+افزودن

    +افزودن