مقایسه گلکسی واچ 4 و گلکسی واچ 3
بررسی تخصصیمقایسه گلکسی واچ 4 و گلکسی واچ 3
سامسونگ رسما از گجتهای پوشیدنی پرچمدار خود یعنی گلکسی واچ 4 و گلکسی 4 کلاسیک رونمایی کرد. سری گلکسی واچ 4 واقعا خیره کننده به نظر میرسد و بسیاری از امانات جدید را به دنیای ساعتهای هوشمند اضافه میکند که شامل طراحی جدید، چیپست جدید، متریال فوق العاده با کیفیت و پیشرفتهترین ویژگی های سلامتی و ورزش. به نظر میرسد که عنوان یک ساعت هوشمند واقعی جانشین شایستهای برای گلکسی واچ 3 باشد. در این مقاله به مقایسه این دو مدل مطرح گلکسی سامسونگ میپردازیم چرا که برای بسیاری از طرفداران ساعتهای هوشمند سامسونگ این سوال مطرح است که آیا زمان کنارگذاشتن گلکسی واچ 3 فرا رسیده است؟ با ما همراه باشید.
مقایسه کلی گلکسی واچ 4 و گلکسی واچ 3 از نظر طراحی
از نظر طراحی ساعت هوشمند گلکسی واچ 4 دارای فریم آلومینیومی و بدنه جمع و جورتری است، دارای بدنه ساخته شده از فولاد است. به نظر می رسد که طراحی ظاهری گلکسی واچ 4 بیشتر از به ظاهر گلکسی واچ 2 شباهت داشته باشد. در این سری از سامسونگ خبری از حاشیه چرخان نیست و به جای آن فریم آلومینیومی به منظور ست شدن با نمایشگر به زیبایی هرچه تمامتر تراش خورده است.
ساعت هوشمند سامسونگ گلکسی واچ 3 به لحاظ طراحی سنتی تر عمل کرده است و در بدنه پشتی ساعت برآمدگی مشهودی دیده میشود، دکمه های جانبی گلکسی واچ 3 هماهنگ با طراحی سنتی که ساعت از آن بهرهمند است به صورت گرد طراحی شدهاند و در دکمه پایینی آن نیز حاشیه قرمز رنگی دیده میشود.
در مقایسه با طرح سنتی گلکسی واچ 3 در گلکسی واچ 4 شاهد طراحی مدرنتری هستیم و دکمههای کناری نیز در این مدل به صورت چهارضلعی طراحی شده و دارای لبههای تراش خورده براقی هستند. حاشیه قرمز رنگ نیز به دکمه بالایی این مدل منتقل شده است.
در گلکسی واچ 4 متریال ساخت بدنه ساعت به جای فولاد از آلومینیوم ساخته شده است، به همین دلیل نیز با یک ساعت سبک و جمع وجور طرف هستیم. این ساعت در دو سایز مختلف تولید شده است که نسبت به گلکسی 3 هر دو یک میلیمتر کوچکتر هستند. مهمترین تفاوت این دو ساعت پرچمدار سامسونگ را میتوان در مقایسه وزن آنها دانست که ساعت هوشمند سامسونگ Galaxy Watch 4 وزنی در حدود نصف گلکسی واچ 3 دارد.
در طراحی بند نیز تفاوتهایی میان دو مدل دیده میشود. دارندگان گلکسی واچ 4 میتوانند بندهای 20 میلیمتری باری هر دو مدل 40 و 44 میلیمتری انتخاب کنند اما تنها مدل 41 میلیمتری گلکسی واچ 3 با بند 20 میلیمتری سازگار است و برای مدل 45 میلیمتری باید از بند 22 میلیمتری استفاده شود.
مقایسه صفحه نمایش و واچ فیس: گلکسی واچ 4 در مقابل گلسی واچ 3
سامسونگ به دلیل ساخت پنلهای سوپر اوملد زیبایی که طراحی میکند شهرت دارد، این پنل ها در ساعت های هوشمند سری گلکسی واچ این برند نیز دیده میشود. باید اشاره کنیم که نمایشگر Galaxy Watch 4 در مقایسه با گلکسی واچ 3 دارای رزولوشن بالاتری است، اما از نظر اندازه هر دو گجت دارای نمایشگر یک اندازه هستند.
در نسخه 1.4 اینچی گلکسی واچ 4 شاهد افزایش رزولوشن هستیم بنابراین هر دو مدل این ساعت از تراکم پیکسلی 330 پیکسل در اینچ بهرهمند هستند. Galaxy Watch 3 به طور پیش فرض از 19 واچ فیس بهرهمند است که حدود 50 هزار واچ فیس دیگر نیز برای آن در نظر گرفته است. این در حالی است که گلکسی واچ 4 همراه با 40 واچ فیس عرضه شده است و بدون ترکیب One UI و Wear OS آپشن های شخصی سازی بیشتری در اختیار کاربر قرار میدهد.
مقایسه از نظر نرم افزار
در گلکسی واچ 4 سامسونگ میبینیم که این برند بالاخره تصمیم گرفت پردازنده دو هستهای اگزینوس 9110 را که در مدل های واچ اکتیو 2 و واچ 3 استفاده کرده بود کنار بگذارد و از تراشه جدیدتر W920 در گلکسی واچ 4 استفاده کرده است. این تراشه جدید از معماری 5 نانومتری بهره مند است و در انجام امور پردازشی تا 20 درصد سریعتر از واچ 3 عمل میکند، عملکرد گرافیکی آن نیز به مراتب بهتر و روانتر از گذشته است.
از نظر حافظه نیز در گلکسی واچ 4 شاهد ارتقاء چشمگیری هستیم. دو مدل گلکسی واچ 4 و واچ 4 کلاسیک از حافظه ذخیره سازی 16 گیگ بهرهمند هستند که از نظر مقیاس دو برابر حافظه گلکسی واچ 3 است و باید اعتراف کرد که این حجم از حافظه برای یک ساعت هوشمند واقعا زیاد است. ضمن این که رم دستگاه نیز یک افزایش 50 درصدی را شاهد بوده و به 1.5 گیگ رسیده است.
گلکسی واچ 4 از چیپست اگزینوس جدید و یک مودم LTE برخوردار است بنابراین از نظر امکانات ارتباطی تفاوت چشم گیری میان دو مدل واچ 3 و واچ 4 نیستیم. اما تغییراتی که در بخش سخت افزاری شاهد هستیم فراتر از یک نمایش تبلیغاتی است و با هدف خاصی صورت گرفته است. مهمترین دلیل این کار سیستم عامل Wear OS است که برای اجرا به توان سخت افزاری بالایی احتیاج دارد، به همین دلیل هم امکان ارتقاء واچ 3 به Wear OS 3.0 وجود ندارد. سامسونگ در یک همکاری مشترک با گوگل نسخه جدید Wear OS و رابط کاربری One UI را توسعه داده است.
اگرچه سیستم عامل تایزن نیز یک پلتفرم قابل قبول است اما مطمئنا در حد Wear OS نیست و برنده این مقایسه گلکسی واچ 4 است چرا که به کاربر اجازه میدهد از برنامه های پیش فرض گوگل مثل گوگل مپ استفاده کند. برنامههای رو به رشد شخص ثالث و همچنین برنامه های سازگار پس از نصب روی گوشی به شکل خودکار روی واچ 4 نصب میشوند.
مقایسه ویژگیهای سلامتی و ورزشی در گلکسی واچ 4 و گلکسی واچ 3
از نظر ویژگی های سلامت و ورزش گلکسی واچ 3 با مجموعه خوبی عرضه شده بود اما در واچ 4 بازهم شاهد پیشرفت مجموعه هستیم. سامسونگ می گوید با استفاده از حسگرها و الگوریتمهای مختلف توانسته پیشرفتهترین مجموعه ویژگیهای سلامتی را در گجت پوشیدنی جدید خود قرار دهد.
گلکسی واچ 4 از ویژگی جدیدی برای سنجش ساختار بدن بهرهمند شده است که با کمک آن می توان به اطلاعاتی چون میزان عضله، چربی، آب بدن و آهنگ سوخت و سوز پایه بدن دست پیدا کرد. سامسونگ برای این کار از حسگر داخلی Bioelectrical Impedance Analysis استفاده کرده است.
حسگرهای واچ 4 دقیقا همان حسگرهای واچ 3 هستند. اما حسگری که معرفی کردیم نقطه قوت برتری واچ 4 را رقم زده است. ساعت هوشمند جدید سامسونگ از 95 تمرین ورزشی مختلف پشتیبانی میکند که 13 مورد از آنها به طور پیش فرض روی ساعت قرار دارند.
مقایسه از نظر عمر باتری
ظرفیت باتری مدل های کوچک دو ساعت یکسان است اما در گلکسی واچ 4 به دلیل وجود نرم افزار و تراشه جدید احتمالا باتری قویتری را شاهد هستیم.
0 دیدگاه
ارسال دیدگاهارسال نظر