
مقایسه گوشی های موبایل Honor 9 و Huawei P10
بررسی تخصصیدو شرکت آنر و هواوی در عرضه گوشی های زیبا و با کیفیت موفق بوده اند و امسال نیز موبایل هایی عرضه کرده اند که به رقیب برای پرچمداران بازار تبدیل شده اند. در ادامه با هایتل همراه باشید تا با ویژگی ها و عملکرد های هر کدام از گوشی های Honor 9 و Huawei P10 آشنا شویم و با همدیگر مقایسه کنیم.
آشنایی با مشخصات گوشی Honor 9:

- معرفی شده در ماه ژوئن سال 2017 و عرضه شده در ماه جولای
- ابعاد کلی دستگاه: 147.3×70.9×7.5 میلی متر به همراه وزن 155 گرم
- استفاده از صفحه نمایش 5.15 اینچی با پنل LTPS IPS LCD و رزولوشن Full HD با تراکم پیکسلی 428 پیکسل بر هر اینچ
- استفاده ی پیش فرض از اندروید 7.0 نوقا
- بهره گیری از چیپ هشت هسته ای HiSilicon Kirin 960 به همراه پردازشگر گرافیکی Mali-G71 MP8
- 64 گیگابایت حافظه ی داخلی در نسخه ی دارای 4 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه ی داخلی در نسخه ی دارای 6 گیگابایت رم
- دوربین دوگانه با سنسورهای 20 و 12 مگاپیکسلی به همراه استفاده از لنز با گشودگی f/2.2 و قابلیت زوم دو برابر اپتیکال
- دوربین سلفی با سنسور 8 مگاپیکسلی
- باتری با ظرفیت 3200 میلی آمپر ساعت
- عرضه شده در رنگ های Glacier Grey, Sapphire Blue, Midnight Black, Gold
آشنایی مشخصات گوشی Huawei P10:

- معرفی در ماه فبریه و عرضه از ماه مارچ سال 2017
- ابعاد دیوایس برابر با 145.3×69.3×7 میلی متر با وزنی برابر با 145 گرم
- بهره گیری از صفحه نمایش 5.1 اینچی با پنل IPS-NEO LCD و رزولوشن Full HD با تراکم پیکسلی 432
- استفاده از پوشش گوریلا گلس 5
- استفاده ی پیش فرض از سیستم عامل اندروید نسخه 7.0
- مجهز شده به چیپ HiSilicon Kirin 960 به همراه پردازنده ی گرافیکی Mali-G71 MP8
- عرضه شده در دو نسخه با حافظه های داخلی 32 و 64 گیگابایت به همراه 4 گیگابایت حافظه ی رم
- دوربین دوگانه با سنسورهای 20 و 12 مگاپیکسلی با لنزی با گشودگی f/2.2 به همراه لرزشگیر اپتیکال تصویر و قابلیت زوم اپتیکال دو برابری
- دوربین سلفی با سنسور 8 مگاپیکسلی و گشودگی لنز f/1.9
- استفاده از یک باتری 3200 میلی آمپر ساعتی
مقایسه طراحی و ساخت :

هوآوی در طراحی و ساخت گوشی آنر 9 از زبان طراحی استفاده شده در گوشی P10 خود استفاده کرده است. در این گوشی و بخش پنل جلویی آن شاهد استفاده از سنسورهای دستگاه در بخش بالایی صفحه نمایش هستیم. در زیر صفحه نمایش هم از دکمه ی هوم برای این گوشی استفاده شده است که سنسور اثر انگشت نیز با آن یکپارچه شده است و کاربران می توانند به راحتی و با سرعت بالا قفل دستگاه خود را باز کنند. البته در کنار مزیت های وجود داشتن دکمه ی فیزیکی هوم در زیر صفحه ی نمایش، نکات منفی هم در مورد آن وجود دارد. برای مثال، استفاده از این زبان طراحی باعث افزایش ضخامت قاب پایین صفحه ی نمایش می شود و ابعاد کلی دستگاه را افزایش می دهد.
بروی قاب پشتی آنر 9 از طراحی بسیار ساده و در عین حال جذابی استفاده شده است. اولین نکته ای که با نگاه کردن به قاب پشتی این گوشی توجه شما را جلب خواهد کرد، دوربین دوگانه ی استفاده شده برای این گوشی می باشد. در سمت چپ و قسمت بالایی این قاب از دو دوربین با اندازه های برابر اما مشخصات کاملاً متفاوت استفاده شده است. در سمت چپ این دو دوربین هم از یک فلش LED دوگانه به همراه سنسوری برای فوکوس لیزری بروی سوژه ها استفاده شده است.
در سمت راست این قسمت هم عبارت Dual Lens hybrid zoom نوشته شده است که در بخش دوربین به صورت مفصل به بررسی آن خواهیم پرداخت.
همانطور که پیشتر هم اشاره شد، آنر 9 از طراحی ساده و در عین حال جذاب استفاده می کند. بروی قاب پشتی این گوشی بجز دوربین، تنها برند honor را مشاهده خواهید کرد و تا بخش انتهایی دیگر هیچ چیزی وجود ندارد.

برای قاب پشتی این گوشی از پوشش شیشه بروی فریم فلزی آن استفاده شده است. در کنار مزیت استفاده از این پوشش که زیبایی دوچندان برای گوشی می باشد، معایبی نیز وجود دارد. برای مثال، استعداد بالایی در این بخش برای جذب اثر انگشت وجود دارد. همچنین، پیشتر گزارش هایی مبنی بر جذب خط و خش بروی پوشش های شیشه ای قاب ها منتشر شده است اما در این گوشی از پوشش گوریلا گلس برای محافظت این پوشش شیشه ای استفاده شده است.
لبه ی پایینی این گوشی میزبان پورت USB-C این گوشی در بخش میانه ی آن می باشد. در سمت چپ هم از پورت 3.5 میلی متری هدفون و در سمت راست آن هم از اسپیکر اصلی دستگاه استفاده شده است.
لبه ی سمت راست آنر 9 میزبان دکمه ی تنظیم صدا و دکمه ی پاور این گوشی می باشد. بروی لبه ی سمت چپ هم از شیار هیبریدی سیمکارت و مموری کارت استفاده شده است.
اما در گوشی دیگر از کمپانی هوآوی هم از طراحی مناسبی استفاده شده است. در گوشی Huawei P10 نیز از یک دکمه ی فیزیکی هوم استفاده شده است که از این دکمه در نقش سنسور اثر انگشت نیز استفاده شده است.
قاب پشتی این گوشی میزبان دوربین دوگانه ی استفاده شده در آن می باشد. در این بخش از دو دوربین استفاده شده است؛ چینش این دوربین ها به صورت افقی می باشد اما در سمت چپ آن از یک فلش به همراه لیزر برای فوکوس استفاده شده است. در کنار این پکیج هم برند LEICA که تجهیزات دوربین این گوشی را تولیدکرده است، به چشم می خورد.
پکیج دوربین این گوشی در قسمت بالایی قاب پشتی قرار دارد که این بخش از قاب پشتی دستگاه متفاوت می باشد. در این بخش برای سیگنال دهی این گوشی از قاب شیشه ای استفاده شده است.

در Huawei P10 نیز همانند آنر 9 از استفاده از طراحی های شلوغ پرهیز شده است و بجز قسمت بالایی قاب، تنها برند هوآوی قابل مشاهده می باشد.
لبه ی سمت راست این گوشی هم میزبان دکمه های فیزیکی و لبه ی سمت چپ آن میزبان شیار سیمکارت می باشد. بروی لبه ی پایینی Huawei P10 نیز از جک هدفون، پورت USB-C و اسپیکر استفاده شده است.
به صورت کلی آنر 9 به دلیل استفاده از طراحی شیشه ای بروی قاب پشتی، جذابیت بسیار بیشتری دارد. همچنین، از آن جایی که در این گوشی از طراحی یکپارچه بروی قسمت پشتی استفاده شده است و بخش های مختلف این قاب در مقایسه با Huawei P10 پیوستگی بهتری دارند، آنر 9 ظاهر جذاب تری در مقایسه با Huawei P10 دارد.
مقایسه صفحه نمایش:

در هر دو گوشی شاهد استفاده از صفحه نمایش هایی با سایز ” کامپکت ” هستیم؛ بنابراین، نباید انتظار نمایشگرهای بزرگ در این دو گوشی را داشته باشیم.
در گوشی آنر 9 از یک صفحه نمایش با سایز 5.15 با استفاده از پنل IPS LCD بکارگیری شده است. در این نمایشگر از رزولوشن Full HD استفاده شده است که تراکم پیکسلی 428 پیکسل بر هر اینچ را برای آن فراهم کرده است. با استفاده از بخش تنظیمات موجود در این گوشی می توان دمای رنگ های نمایش داده شده را تنظیم کرد. اما به هر حال این نمایشگر با توجه به رزولوشن نه چندان بالای آن برای استفاده در فناوری های واقعیت مجازی مناسب نمی باشد.
اما در طرف دیگر ماجرا، در پی 10، هوآوی از یک نمایشگر 5.1 اینچی استفاده کرده است. این نمایشگر از پنل IPS-NEO LCD استفاده می کند که با توجه به بکارگیری از رزولوشن Full HD برای آن، تراکم پیکسلی 432 پیکسل بر هر اینچ برای آن ایجاد شده است. همچنین، بروی این نمایشگر از پوشش گوریلا گلس 5 استفاده شده است.
نمایشگرهای استفاده شده در هر دو گوشی عملکردهای مناسبی دارند و تفاوت خاصی میان آن ها وجود ندارد.
مقایسه سخت افزار:

از آنجایی که هر دو گوشی جزو دستگاه های رده بالای موجود در بازار اسمارت فون ها به شمار می آیند، بنابراین طبیعی است که انتظار استفاده از سخت افزار سطح بالایی را در آن ها داشته باشیم.
در گوشی honor 9 از چیپ HiSilicon Kirin 960 استفاده شده است. این چیپ شامل هشت هسته ی پردازشی می باشد که از چهار هسته ی پردازشی کم توان با مجموع فرکانس 1.8 گیگاهرتز و از نوع Cortex-A53 و از چهار هسته ی دیگر برای پردازش های سنگین با مجموع فرکانس 2.4 گیگاهرتز که آن هم از نوع Cortex-A53 می باشد، استفاده شده است.
برای پردازش های گرافیکی نیز در این چیپ از پردازشگر گرافیکی Mali-G71 MP8 استفاده شده است. آنر 9 در دو نسخه و با حافظه های داخلی و RAM متفاوت عرضه شده است. نسخه ی پایه ی این گوشی شامل 4 گیگابایت حافظه ی رم به همراه 64 گیگابایت حافظه ی داخلی است در حالی که نسخه ی دیگر این گوشی شامل 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه ی داخلی است و خیال کاربران را از بابت اجرای هم زمان تعداد زیادی اپلیکیشن راحت می کند.

در پرچمدار سری P نیز شاهد استفاده از سخت افزار نزدیک به آنر 9 هستیم. در این گوشی هم از چیپ هشت هسته ای HiSilicon Kirin 960 استفاده شده است که عملکرد کاملاً مشابهی با چیپ استفاده شده در گوشی honor 9 دارد. در این گوشی هم از GPU مدل Mali-G71 MP8 استفاده شده است که می تواند عملکرد بی نقصی را در اجرای بازی های سنگین اندرویدی در اختیار شما قرار دهد.
اما برخلاف آنر 9 که در نسخه هایی با حافظه ی داخلی و رم متفاوت عرضه شده بود، P10 تنها در نسخه هایی با تفاوت در حافظه ی داخلی عرضه شده است. نسخه ی پایه ی این گوشی شامل 32 گیگابایت حافظه است در حالی که نسخه ی پیشرفته تر آن از 64 گیگابایت حافظه استفاده می کند. در هر دو نسخه هم از 4 گیگابایت RAM استفاده شده است.

با توجه به این که در هر دو گوشی از چیپ های یکسانی استفاده شده است اما در آنر 9 از حافظه ی رم و داخلی بیشتر مورداستفاده قرار گرفته است، این گوشی در بخش سخت افزار و عملکرد نسبت به P10 برتری دارد. هر چند که هر دو گوشی عملکرد بی نقصی دارند و می توانند تمامی خواسته های شما را در چند سال آینده برطرف کنند.
مقایسه دوربین:

از بخش هایی که در سال های گذشته هم برای کاربران و هم برای کمپانی های تولیدکننده ی گوشی های هوشمند از اهمیت بالایی برخوردار شده است، بخش دوربین می باشد. چراکه کاربران از دوربین گوشی های خود برای ثبت ماندگارترین لحظه های زندگی خود استفاده می کنند؛ بنابراین، انتخاب یک گوشی با دوربین مناسب بسیار مهم می باشد. در این دو گوشی هم تلاش شده است تا با استفاده از بهترین پکیج های دوربین، کاربران علاقه مند به عکاسی به خرید این دو گوشی تشویق شوند.
در گوشی honor 9 از یک سنسور 12 مگاپیکسلی به همراه لنزی با گشودگی f/2.2 برای دوربین اول اصلی این گوشی و از سنسوری دیگری با رزولوشن 20 مگاپیکسل با لنزی با f/2.2 به عنوان دوربین دوم اصلی استفاده شده است. همچنین، در این بخش از لیزر برای فوکوس دقیق بروی سوژه ها استفاده شده است که البته تفاوت چندانی در عملکرد دوربین این گوشی با سایر گوشی های رده بالای موجود در بازار ایجاد نکرده است.
استفاده از پکیج دوربین دوگانه در گوشی آنر 9 طبیعتاً باید امکاناتی را در اختیار کاربران قرار دهد. از جمله ی این امکانات می توان به زوم اپتیکال 2 برابری و ثبت تصاویر پرتره اشاره کرد. زوم اپتیکال به معنای زوم بدون افت رزولوشن و کیفیت عکس می باشد و تصاویر پرتره هم به تصاویری گفته می شود که در آن ها تصویر پس زمینه ی سوژه مات می شود. پیشتر اشاره کردیم که بروی قاب پشتی این گوشی عبارت Dual Lens hybrid zoom نوشته شده است که به معنی استفاده از دو دوربین برای زوم اپتیکال می باشد.

آنر 9 می تواند ویدئوهایی با رزولوشن 4K و با فریم ریت 30 فریم بر ثانیه را به ثبت برساند. همچنین، می توانید برای کاهش حجم ویدئوها، آن ها را در رزولوشن Full HD یا 1080p با فریم ریت 60 به ثبت برسانید.
برای دوربین سلفی در این گوشی هم از یک سنسور 8 مگاپیکسلی به همراه لنزی با گشودگی f/2.0 استفاده شده است.
اما در گوشی P10 شاهد استفاده از دوربین هایی با تفاوت های جزئی هستیم. در این گوشی هم از یک سنسور 12 مگاپیکسلی به همراه سنسوری دیگر با رزولوشن 20 مگاپیکسل برای دوربین دوم آن استفاده شده است. در هر دو دوربین هم از لنزهایی با گشودگی f/2.2 استفاده شده است. نکته ی مثبت دوربین دوگانه ی P10 در مقایسه با آنر 9، استفاده از لرزشگیر اپتیکال تصویر در آن است که می تواند به ثبت تصاویری بهتر کمک کند.
P10 هم همانند آنر قابلیت های جذابی را در بخش دوربین در اختیار شما قرار می دهد. با استفاده از این گوشی هم می توان زوم اپتیکالی دو برابری را تجربه کرد و با آن تصاویر جذاب پرتره را به ثبت رساند.
این گوشی همچنین، امکان ضبط ویدئو در رزولوشن 4K و با فریم ریت 30 فریم بر ثانیه و در رزولوشن 1080p را با فریم ریت 60 فریم بر ثانیه در اختیار کاربران قرار می دهد.

برای ثبت عکس ها و ویدئوهای سلفی هم در این گوشی از یک سنسور 8 مگاپیکسلی به همراه لنزی با گشودگی f/1.9 بکار گرفته شده است.
به صورت کلی، هم بروی کاغذ و هم در عمل، دوربین P10 عملکرد بهتری داشته است. دلیل آن هم استفاده از لرزشگیر اپتیکال تصویر در این گوشی می باشد. بنابراین، P10 را به عنوان گوشی برتر در بخش دوربین انتخاب می کنیم. هرچند که آنر 9 نیز با توجه به استفاده از دوربین هایی قدرتمند می تواند عملکرد بسیار مناسبی را در اختیار شما قرار دهد.
در ادامه می توانید نمونه تصاویر ثبت شده با استفاده از این دو گوشی را مشاهده نمایید و آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید.
جمع بندی:

با وجود این که در این دو گوشی از قسمت های مشابه زیادی استفاده شده است اما، تفاوت قیمتی این دو گوشی نسبتاً بالا می باشد. هوآوی P10 قیمتی در حدود 600 یورو برای خریداران هزینه خواهد داشت در حالی که آنر 9 برچسب قیمتی در حدود 450 یورو را دارد. این در حالی است که در هر دو گوشی از سخت افزار قدرتمندی استفاده شده است. در این دو گوشی از چیپ یکسانی استفاده شده است و حتی در آنر 9 شاهد استفاده از حافظه ی داخلی و رم بیشتری نیز هستیم. علاوه بر این ها، در آنر 9 از طراحی با استفاده از شیشه و فلز استفاده شده است که ظاهر بسیار جذابی را برای این گوشی ایجاد کرده است. این در حالی است که P10 در بخش دوربین عملکرد نسبی بهتری دارد و می تواند تصاویری با جزئیات بیشتر را به ثبت برساند. اما داستان به همین جا ختم نمی شود؛ در آنر 9 از یک نمایشگر با سایز 5.15 اینچ استفاده شده است در حالی که در P10 از صفحه نمایش با سایز 5.10 اینچ بکارگیری شده است.
همانطور که متوجه شدید، به نظر نمی رسد که تفاوت قیمتی بالای این دو گوشی بخاطر سخت افزار یا قابلیت خاص موجود در P10 باشد. بلکه بیشتر، دلیل آن را تعلق داشتن گوشی P10 به خانواده ی سری P می دانیم.
با توجه به موارد ذکر شده و قیمت این دو گوشی، خرید آنر 9 کاملاً منطقی تر و به صرفه تر می باشد. با خرید این گوشی شما می توانید از طراحی زیبا و یکپارچه، دوربین دوگانه، صفحه نمایش با عملکرد مناسب و سخت افزار قدرتمند آن لذت ببرید.
منبع:اندروید زوم
0 دیدگاه
ارسال دیدگاهارسال نظر